Drainage onder parkeerplaatsen

In veel steden is het bestaande drainagesysteem niet ontworpen voor de recente toename van langdurige en hevige regenbuien. Het gevolg, meer overstromingen op straat.

De oplossing van Hydrorock zorgt ervoor dat overtollig water gemakkelijk wordt gebufferd. De Hydrorock blokken liggen onder de bestaande infrastructuur. Water wordt efficiënt in de bodem geïnfiltreerd. Overstromingen worden voorkomen en overlast voor de mens vermeden. De grondwaterstand wordt op peil gehouden en de bodemgesteldheid wordt verbeterd.

Het Hydrorock-systeem kan eenvoudig achteraf worden ingebouwd in de gebouwde omgeving. Hierdoor kan gemakkelijk de bestaande boven- en ondergrondse infrastructuur in tact blijven. Minimaal grondwerk en een zeer snelle installatie beperken de lokale overlast aanzienlijk in vergelijking met alternatieve oplossingen.

De Hydrorock-blokken zijn gemaakt van minerale wol, een 100% natuurlijk materiaal. Hydrorock biedt echt duurzame en milieuvriendelijke oplossingen voor complexe waterafvoerproblemen op uitdagende locaties. Bovendien zijn Hydrorock High-Density blokken bestand tegen vrachtwagens.

Brandgangen Gemeente Dongen

In Gemeente Dongen heeft men lange stegen aan de tuinzijde tussen 2 woningblokken.

Tijdens een regenbui komt er een grote hoeveelheid water in deze zogeheten brandgangen terecht wat voor wateroverlast zorgt. Recent is de eerste brandgang van ca 77m² aangepakt en zijn er 13 Hydrorock blokken D170 met een SL55 rooster geplaatst. Met een lengte van 1,2meter passen de Hydrorock bokken perfect in het stramien van het straatwerk. Deze buffers kunnen gezamenlijk ca. 2300 liter water opvangen tijdens een regenbui.

Blijft u graag op de hoogte van onze nieuwste projecten en ontwikkelingen op het gebied van watermanagement volg ons ook op LinkedIn. U kunt ons volgen via de volgende link LinkedIn